Родителска среща

20 февруари 2024 - 15:19:41, Постижения на ученици, teach_admin,

На 21.02.2024 г. /сряда/ от 18:00 ч. ще се проведе родителска среща по паралелки за учениците от 5. до 12. клас включително.
Класни ръководители и класни стаи
Учители, които не са класни ръководители


Общинско първенство по шахмат

18 февруари 2024 - 19:38:23, Постижения на ученици, teach_admin,

На 13.02.2024 г. в град Русе се проведе Общинско първенство по шахмат.
Традиционно в него участие взеха ученици от МГ " Баба Тонка" във всички възрастови групи: V - VII, VIII - X и XI - XII клас. Трите отбора на гимназията завоюваха първо място!!!
Индивидуално класиране във възрастова група V - VII клас:
Георги Димитров , VI а клас – най-добър състезател на I ва дъска
Кристиана Данева, VІ а клас – най-добра състезателka на IV та дъска
Индивидуално класиране във възрастова група XI - XII клас:
Станислав Ботев XIа клас – най-добър състезател на I ва дъска
Елена Иванова Xа клас – най-добра състезателка на IV та дъска


Отлично представяне в националното състезание по немски език

26 януари 2024 - 08:50:35, Постижения на ученици, teach_admin,

Учениците от 9.а клас-Лилия Димитрова, Никола Трифонов, Калин Пенев и Елизабет Вратинкова-10.г клас участваха в националното състезание по немски език, което се проведе на 20.01.2024 г в ПЕГ" Екзарх Йосиф 1"- Ловеч.


Двадесета Международна Жаутиковска Олимпиада

18 януари 2024 - 08:39:34, Постижения на ученици, teach_admin,

От 8 до 13 януари 2024 г. в Алмати (Алма-Ата, Almaty), Казахстан се проведе двадесетата Международна Жаутиковска Олимпиада (IZhO), която е уникална и се провежда в три научни дисциплини: математика, физика и информатика. Организатор е Републиканската физико-математическа гимназия. Участваха 85 отбора от 15 страни. Всеки отбор се състои от седем ученици, от които трима се състезават по математика, двама - по физика и двама – по информатика. Отборите може да бъдат съставени от ученици от едно училище или да бъдат сборни – съставени от ученици от различни училища. Всяко състезание се провежда в два дни. Трудността на задачите е подобна на международните олимпиади. Всеки отбор трябва да бъде придружаван от учител математик и учител физик, които участват в координирането на работите на учениците на английски или на руски език, в случай, че се наложи. Проверката на работите по информатика става автоматично.

От България участваха седем отбора – три от София, два от Бургас и по един от Варна и Русе. Отбор от Русе – МГ „Баба Тонка“ участва за първи път. В състава му беше включен един ученик от математическата гимназия в Пловдив. Участваха:

- по математика: Стилян Петров, 11.клас; Тея Чобанова, 11.клас и Галиана Къснеделчева, 12.клас;

- по физика: Елена Йорданова, 10.клас и Деян Иванов, 12.клас;

- по информатика: Калоян Върбанов, 10.клас и Преслав Тошев, 10.клас.

Ръководите ли: Даниела Иванова – физик и Митко Кунчев – математик.

Като имаме предвид първото участие в това трудно състезание, може да кажем, че резултатите са доста окуражителни. Стилян и Елена спечелиха бронзови медали, а Деян и Тея бяха много близо до медал. В сериозната конкуренция сред информатиците Преслав и Калоян показват сериозни заявки за бъдещи успехи. Надяваме се, че МГ „Баба Тонка“, Русе ще продължи да участва и следващата година и трупайки опит ще подобри резултатите.

Участи ето на отбора от МГ „Баба Тонка“ стана възможно благодарение на спонсори, които събраха необходимите средства за такси правоучастие, престой, транспорт до летището и самолетни билети.

Голямо благодарим на:
Александър Ангелов, Мирослава Николова, Йоана Иванова, Мая Николова, Ивияна Гюрчева, Мартин Димитров, Борислав Георгиев, Валентин Димитров, Надежда Йорданова, Венцислав Крумов, Цветелин Ботев, Викторио Петков, Алев Бамов, Добринка Стоева-Тодорова, Иван Иванов, Калоян Цветков, Стела Златилова, Цветан Ислам, Георги Иванов, Деница Георгиева, Иглика Памукчиева, Камен Алексиев, Костадин Костадинов, Йордан Нанчев, Светла Маринова, Десислава Атанасова, Мирена и Траян Добреви, Миглена Ночева, Борислава Рачева, Десислава Ангелова, Людмир Радулов, Нгуен Ван Чъ, Любомир Попов, Татяна Гьокова, Тодор Калинов, Рени Крумова, Десислава Радкова, Георги Кацаров, Владислав Симеонов, Марко Тодоров, Павел Алтънов, Галина Хвърчилкова


СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ И МЕДАЛ на 24. Ученическа конференция на УчИМИ

15 януари 2024 - 15:05:02, Постижения на ученици, teach_admin,

От 12 до 14 януари 2024 г. в гр. Благоевград се проведе 24. Ученическа конференция на Съюза на математиците в България, организирана от Ученическия институт по математика и нформатика на БАН. По време на събитието младите изследователи и изобретатели демонстрираха и защитиха свои авторски проекти по математика, информатика и информационни технологии.
От МГ „Баба Тонка“ в конференцията участваха 5 ученици в секция информатика и информационни технологии. Ръководител на учениците бе Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.
Учениците представиха достойно своите разработки и силно впечатлиха аудиторията. Журито отличи представянето на Любослав Димов и Александър Славов от 8 клас. Те завоюваха висока оценка и бяха наградени за своите разработки с престижните СПЕЦИАЛНИ награди.
Грамота за ОТЛИЧНО представяне и МЕДАЛ спечели Никола Великов от 8 клас.
Грамоти за МНОГО ДОБРО представяне получиха Николай Паришев от 8 клас и Ива Василева от 9 клас.


Шестокласник спечели бронзов медал в турнир по шах

09 януари 2024 - 08:26:02, Постижения на ученици, teach_admin,

Румен Р. Върбанов, ученик от 6а клас се класира трети и спечели бронзов медал на турнира по ускорен шах Chrystmas Pristis Open, проведен в гр. Русе.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 131 132 133

Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

УС'11 Боровец
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 55


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008