Поръчка на ученически униформи за следващата учебна година

03 June 2022 - 16:56:04, Съобщение, teach_admin,

Важна информация за срока на поръчките може да прочетете ТУК.

Данни за контакт с фирмата:
"Кеви - М" ЕООД
адрес на магазина: гр. Русе, ул. "Николаевска" №27
понеделник - петък: от 10.00 до 18.00 часа
събота: от 10.00 до 14.00 часа


Отново възпитаници на МГ „Баба Тонка“ на призови места

06 July 2022 - 17:56:25, Постижения на ученици, teach_admin,

На провелия се финален кръг на международното състезание „Математика без граници“ в гр. Несебър в периода 01 - 05 юли 2022г. взеха участие ученици от 5, 6 и 9 клас на гимназията. Те се представиха отлично, като завоюваха следните медали:
5 клас
Евелин Димкова Александрова – ЗЛАТЕН медал
Марина Димитрова Маринова – БРОНЗОВ медал
Николай Николаев Радев – БРОНЗОВ медал
Отборът на 5 клас – ЗЛАТЕН медал
6 клас
Даниел Деанов Георгиев – ЗЛАТЕН медал
Димитър Росиславов Бочаров – ЗЛАТЕН медал
9 клас
Тея Пламенова Чобанова – БРОНЗОВ медал


ВТОРО място и отлично представяне на отбори по роботика на МГ „Баба Тонка“ на Националното състезание по програмата „Роботика за България“ 2022

30 June 2022 - 18:33:59, Постижения на ученици, teach_admin,

На 18-ти юни 2022 г., в Националния дворец на културата се проведе Фестивал по роботика, като заключително събитие на програма „Роботика за България“. Два ученически отбора от Математическа гимназия „Баба Тонка“ се класираха за участие в националния кръг на състезанието сред представилите се най-добре отбори на предварителните задачи, изпълнени в периода от януари до май месец 2022 година. Ученици от цялата страна пристигнаха на национално състезание в София, за да демонстрират своите умения и познания от света на науката и технологиите.

Отбор mivkА - Мартин Върбанов, Игнат Матеев, Виктор Енчев и Калоян Върбанов от 8а клас, спечелиха Отлично представяне е три от четирите категории - Робо дизайн, Проектна задача и Екипна игра и завоюваха ВТОРО място в крайното класиране на дивизия Premier на състезанието. Отбор PhoenixBots - Владимир Мънав - 9в, Йоана Кръстева - 10в, Явор Георгиев - 9б и Калина Трифонова - 8в, завоюваха ТРЕТО място в категория Робо игра и Отлично представяне е Екипна игра в същата дивизия. Ръководители на отборите са Донка Симеонова и Снежана Тодорова – преподаватели по информатика и ИТ.

Отборите в програмата "Роботика за България" са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. Фестивалът се провежда за пета година, като отборите на Математическа гимназия „Баба Тонка“ са традиционни финалисти и в челните места на класиранията. Инициативата за програмата е по идея на SAP Labs Bulgaria и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.


XI национално състезание по визуални изкуства, информационни технологии и информатика „Аз мога тук и сега“

28 June 2022 - 21:07:02, Постижения на ученици, teach_admin,

От 3 юни до 5 юни 2022 г. в град Девин се състоя XI национално състезание по визуални изкуства, информационни технологии и информатика „Аз мога тук и сега“ за ученици от 7. до 12. клас. Състезанието е единственото по рода си с това, че участниците във всички категории научават, обсъждат и разработват поставените задачи на място по време на състезателния ден. В силно конкурентна среда учениците демонстрират уменията си за работа с компютърно базирани технологии и реализират проекти от творчески характер.
Учениците се състезават в няколко категории: "Презентация", "Видеоклип", "Фотография", "Графичен дизайн", “re-Дизайн на уеб-сайт", "Програмиране", "Front-end web development" и "GameDEV" в две подкатегории Game Design и Concept Art.
В състезанието участваха 361 ученици от цяла България, сред които 24 представители на МГ „Баба Тонка“ от 6. до 12. клас с ръководители Диляна Ангелова и Сюзан Феимова.
Класиране на учениците от МГ „Баба Тонка“ град Русе“:
Ирем Расимова от 8г клас – ВТОРО място в категория "Презентация"
Яница Иванова от 11в клас – ВТОРО място в категория "Графичен дизайн“
Кристиян Вълчев от 12в клас – ВТОРО място в категория "Front-end web development"
Никола Славов от 12в клас – ТРЕТО място в категория "Front-end web development".
Журито отличава ТОП 10 от участниците във всяка категория:
Божидара Петрова от 8г – 7 място в категория "GameDev - Concept art"
Рая Христова от 10в клас – 9 място в категория "re-Дизайн на уеб сайт"
Юлиана Андреева от 11б клас - 8 място в категория "Видеоклип"
Теодор Русев от 11в клас – 7 място в в категория "Презентация"
Най-малките ученици в състезанието бяха от 6 клас. Те участваха в групата за 7 клас в категория "ПРОГРАМИРАНЕ". Състезаваха се отборно и спечелиха ВТОРО и ТРЕТО място. Това са:
Любослав Димов и Никола Великов от 6а клас на ВТОРО място
Александър Славов, Велислав Митрев от 6б клас и Николай Паришев от 6а клас на ТРЕТО място.


ВТОРО и ТРЕТО място на Националния конкурс „Млади Изобретатели“

24 June 2022 - 14:46:16, Постижения на ученици, teach_admin,

На 19 юни 2022 г. в с. Оряховица, област Стара Загора, в Националния Институт по Образование на Фондация „Миню Балкански“, се проведе престижният Национален конкурс „Млади Изобретатели”, организиран от Фондация „Миню Балкански“. В рамките на събитието ученици от цялата страна демонстрираха свои изобретения.

В конкурса участваха 10 ученици от МГ „Баба Тонка” с 6 проекта. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“. Учениците представиха и защитиха достойно своите разработки. Авторитетно жури от учени, представители на бизнес организации, Академия „Овергаз“ и „РОБО лига“ присъдиха награди за най-ценните и впечатляващи проекти.

Три от петте отличия на конкурса получиха възпитаниците на МГ „Баба Тонка“. При много голяма конкуренция те постихнаха изключителен успех, като спечелиха ВТОРО и ТРЕТО място и СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за Най-млади Изобретатели.

На ВТОРО място се класира Анакин Али от 11б клас с проекта си „TiHub – автоматизирана платформа за оценяване“. Най-голям интерес предизвика проектът „Робот с изкуствен интелект 3D AI Robot“ на ученичката Мария Кирилова от 11в клас. Мария завоюва ТРЕТО място.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за Най-млади Изобретатели спечелиха Никола Великов от 6а клас и Александър Славов от 6б клас с проекта си „Познай столицата“ и Велислав Митрев от 6б клас и Николай Паришев от 6а клас с тяхната разработка „Изобразяване на музикални инструменти чрез основни символи и знаци“.

Отлично се представиха и другите участници – Светлозара Кирова и Никол Георгиева от 10б клас с проекта си „Математиката в балетното изкуство“; Рая Христова от 10в клас и Ния Нейкова от 10б клас с тяхната разработка „Sunset Diary“.


КРИСТАЛЕН ПРИЗ на Международната конференция CompSysTech’22

21 June 2022 - 11:29:29, Постижения на ученици, teach_admin,

Симеон Неделков от 11а клас завоюва КРИСТАЛЕН ПРИЗ за най-добър доклад на Международната научна конференция за компютърни системи и технологии CompSysTech’22. Това е най-високото отличие на тази конференция. Той бе удостоен с нагарадата за своята разработка „Умножение със забавление“.
Домакин на престижната международна конференция, която се проведе на 17 и 18 юни 2022 г., бе Русенски университет „Ангел Кънчев“. В конфренцията участваха 8 ученици от МГ „Баба Тонка” с 5 проекта. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“. Учениците силно впечатлиха журито със своите авторски иновативни разработки и бяха високо оценени.
Грамоти за ОТЛИЧНО представяне спечелиха Никол Георгиева и Светлозара Кирова от 10б клас с доклад на тема „Математиката в балетното изкуство ”, Арзу Тейкова от 12в клас и Есра Тейкова от 8а клас с тяхната разработка „History of Computer Science and Math”, Рая Христова от 10в клас и Ния Нейкова от 10б клас с проекта си „Sunset Diary” и Анакин Али от 11б клас с проект „TiHub – автоматизирана платформа за оценяване“.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 116 117 118

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Дипломи 2013
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 57


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008