За втора поредна година ученик от МГ „Баба Тонка“ получи награда „Русе – 21. век“

03 November 2022 - 08:22:54, Постижения на ученици, teach_admin,

Константин Георгиев, ученик от 12. а клас, бе отличен с награда „Русе – 21 век“. Номинацията му е от педагогическия съвет на Математическа гимназия „Баба Тонка“. В мотивацията до Община Русе се посочва, че Константин Георгиев проявява разностранни интереси към математиката, лингвистиката и предприемачеството. Активно участва в извънкласните дейности, организирани от гимназията. Дългогодишен отговорник на класа е и член на ученическия съвет. Константин Георгиев е роден лидер, умее да увлича след себе си ученическите общности, умее да ги ръководи, но и да бъде активен участник в различни екипи.

Умел оратор е и активен участник в конференции, иновационни лагери и летни академии. Ежегодно подготвя текст за литературния сборник на гимназията. Печелил е призово място в литературния конкурс „Светът в една капка“ /2018/, негов разказ е одобрен и публикуван сп. „ЛитДизайн“ /2021/.

Константин Георгиев владее четири езика: английски, френски, немски, руски. Има добри комуникационни умения, доброволец към младежката организация на БЧК. Работил е в ПанГея – младежка благотворителна организация с природозащитна насоченост, част от WWF България. Участвал е в Panda Labs - Future of Food Masterclass - WWF България.

През 2022 г. участва в Подготвителен лагер за Международната олимпиада по лингвистика, организиран от МОН. Носител на множество награди, сред които през 2022 г. спечелва трите най-престижни:
· Международна олимпиада по лингвистика – Златен медал
· Международна олимпиада по лингвистика – Почетна грамота в отборната категория
· Международна олимпиада по лингвистика – Награда за най-добро решение на задача 5

На церемонията, организирана от Община Русе в навечерието на Деня на народните будители, наградата получи майката на Константин – Деница Георгиева, тъй като той бе на лагер за подготовка на следващите състезания по лингвистика.

През 2021 г. наградата „Русе – 21. век“ получи Мария Кирилова, ученичка в 11. в клас.


Сребърен медал от международната олимпиада по астрономия

26 October 2022 - 12:05:55, Постижения на ученици, teach_admin,

Елена Йорданова от 9.б клас спечели сребърен медал на Международната олимпиада по астрономия, проведена онлайн от 17 до 24 октомври 2022г. Домакин на олимпиадата бе италианският град Матера. Елена получи максимален резултат и на наблюдателния кръг в група алфа – младша възраст. България спечели три златни, пет сребърни и два бронзови медала в състезанието. Участниците в националния отбор са преминали четири кръга на националната олимпиада, за да участват в международното състезание. link
Елена бе на трето място в националния кръг на олимпиадата.


Ученици от МГ "Баба Тонка" завоюваха бронзови медали на международни състезания

13 October 2022 - 08:59:26, Постижения на ученици, teach_admin,

Румен Р. Върбанов, ученик от 5а клас и състезател от националния отбор на България спечели 3-то място и бронзов медал на Турнира по Джу-Джицу Banja Luka World Cup Open, проведен на 16-18 септември 2022 в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Евелин Александрова от 6.a клас участва в Осмия международен турнир по плуване "Бриз" в Бургас. Тя се завърна с две бронзови отличия в дисциплините 100 м бруст и 200 м бруст.


15 ученици от МГ „Баба Тонка“ получиха сертификат на Кеймбридж

06 October 2022 - 07:58:49, Постижения на ученици, teach_admin,

Галина Бобева – директор на МГ „Баба Тонка“ връчи сертификати за владеене на аклийски език във формата на университета Кеймбридж на 15 ученици от МГ „Баба Тонка“. През изминалата 2021-2022 г. със съдействието на Даниел Иванов, бивш възпитаник на МГ „Баба Тонка“, бе организиран курс за владеене на английски език във формата на Кембридж. Включиха се 15 ученици от 9. до 12. клас, които след участие в обучението, се явиха на изпит. Фондация „ЕмБридж“, представлявана от Даниел Иванов, набра средства, с които финансира обучението, материалите и таксите за изпита на учениците. Учениците постигнаха изключително високи резултати: 9 защитиха ниво С2, 6 – ниво С1. Преподавател на групата бе Николай Николов – старши учител по английски език в МГ „Баба Тонка“.

През учебната 2022-2023 година ще има нова кампания, след подбор на кандидати от 10. и 11. клас.


Курс по математика

27 September 2022 - 16:41:46, Съобщение, teach_admin,

Училищното настоятелство при Математическа гимназия „Баба Тонка” – Русе


организира курс по математика за ученици в VII клас.

- Ръководител – Антоанета Лекова – старши учител по математика;
- Минимален брой ученици – 15;
- Брой часове - 60.
- Занятията се провеждат в събота от 9 до 10:30 часа;
- Среща с родителите и първо занятие на 15.10.2022 г. /събота/ от 10:00 часа;
- Място – кабинет 18, етаж 1 в МГ „Баба Тонка”;
- Записване от 28.09. до 10.10.2022 г., на телефон 0882 908 555 при г-жа Галина Петрова в работно време;
- Курсът е подходящ за ученици с интерес по математика, които могат да работят самостоятелно;
- Подробности на срещата на 15.10.2022 г.


Учители от МГ “Баба Тонка” - Русе преминаха успешно обучение на тема: “Прилагане на дизайн мислене в проектнобазирано обучение за намиране на иновативни решения”

27 September 2022 - 10:53:16, Съобщение, teach_admin,

Учители от МГ “Баба Тонка” - Русе преминаха успешно обучение на тема: “Прилагане на дизайн мислене в проектнобазирано обучение за намиране на иновативни решения”, одобрено със заповед на заместник-министъра на образованието и науката РД09-3371/20.06.2022 г.

На 23.-24.09.2022 г., бе проведено двудневно обучение по дизайн мислене на 38 педагогически специалисти от МГ “Баба Тонка” - Русе в почивна станция “Просвещение”, КК “Св.Св. Константин и Елена” по инициатива на Галина Бобева, Директор на гимназията и осъществено с подкрепата на “Образование 5.0”.

“Образование 5.0” провежда обучения по 8 програми, вписани в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията към МОН. Те са в 4 основни направления – дизайн мислене, предприемачество, дигитални умения, умения в STEM / STEAM области.

Магданела Делинешева, модератор на обучението запозна учителите с процеса на дизайн мисленето като ефективен творчески метод за генериране на идеи. Представени бяха неговите етапи и основните методи, инструменти и дейности, които могат да послужат като отправна точка за проектно-базирано и ориентирано към човека обучение. С такива проекти учениците могат да развиват не само задълбочено разбиране на местния контекст, но и важни умения за бъдещето като критично и творческо мислене, комуникация и сътрудничество.

Цел та на обучението бе да изградят умения у педагогическите специалисти за фасилитиране на процеса на дизайн мислене, насочен към генериране на иновативни решения на проблеми от учениците, да подпомогнат учителите с практически насочени материали за осъществяване на проектно-базирано и ориентирано

към човека обучение, да спомогне за повишаване на педагогическата, социалната и гражданската компетентност на педагогическите специалисти.

Участн иците се запознаха подробно с ръководството за учителя/фасилитатора и работната тетрадка за ученика по дизайн мислене, разработени за глобалното състезание Solve for Tomorrow на Samsung. Като част от политиката на компанията за корпоративна социална отговорност то има за цел да повиши интереса и уменията на учениците в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM), като им поставя предизвикателство да демонстрират иновативни решения за подобряване на местната общност и околната среда.

В края на обучението участниците попълниха анкета за самооценка и удовлетвореност и изходящ тест. След приключване на обучението, педагогическите специалисти споделиха своята удовлетвореност от обучението и готовност за прилагане на дизайн мисленето в работа по проекти, насочени към идентифициране на реални нужди в общността и тяхното решаване.


Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 120 121 122

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

УС'11 Боровец
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 55


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008