Отлично представяне на учениците от 5. и 6. клас

10 November 2022 - 11:19:27, Постижения на ученици, teach_admin,

На 6. ноември 2022 г. се проведе състезание за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност Бобър - България 2022. Осем ученици от 5. и 6. клас на МГ „Баба Тонка“ взеха участие и се представиха отлично. Поздравления и пожелания за нови успехи! Ростислав Владиславов Гърков получи 132 точки от 144. Резултатите може да видите тук: link


Първо място отборно за България на Международното състезание по РОБОТИКА RoboChallenge 2022

09 November 2022 - 13:42:56, Постижения на ученици, teach_admin,

От 4.11 до 6.11. 2022 г. в Букурещ, Румъния се проведе Международно състезание по РОБОТИКА. То е от веригата RoboChallenge, което се провежда в Румъния и Китай. След две годишно прекъсване, състезанието събра отново много участници от цял свят. Учениците от МГ "Баба Тонка" - Вяра Симеонова 11.а клас и Калина Симеонова от 6.а клас, заедно със студента Йордан Ганев РУ "Ангел Кънчев", представиха България на този голям форум. Участниците в отбора спечелиха категорично в надпреварата в дисциплината "Лабиринт" и заеха ПЪРВО и ТРЕТО и ЧЕТВЪРТО място. В тази дисциплина участваха отбори от Румъния, Полша, Испания, Турция, Тайланд, Мексико и България. Общо 37 робота. Тази категория е една от най-трудните в състезанията по роботика. В алгоритмите за управление участват много сензори, които позволяват на робота за се ориентира в пространството и да търси изход от лабиринта. Скоростта, с която нашите роботи се движат в лабиринта беше близо 1м/сек. И това е много над останалите. Освен програмата на робота, в състезанието участва и състезателя. Той трябва да съумее да определи правилото за преминаване през лабиринта "лява" или "дясна" ръка, да настрои правилната скорост и да калибрира добре сензорите. Тези неща се извършват под напрежението и стреса на състезанието. Алгоритмите за преминаване през лабиринта се усъвършенстват в четири поредни състезания, в които участва нашият отбор. С тази победа отборът от Русе развя българското знаме на почетната стълбичка.


Ученик от 5.а клас спечели златен медал на турнира "Национална купа Бургас 2022"

07 November 2022 - 18:41:43, Постижения на ученици, teach_admin,

Румен Р. Върбанов, ученик от 5.а клас и състезател от "Динамо" Русе и националния отбор на РБългария спечели златен медал и първо място на турнира по Джу-Джицу "Национална купа Бургас 2022" в дисциплината U12 Fighting. Турнирът се проведе на 22.10.2022 в Бургас.


Австралийско Кенгуру

07 November 2022 - 09:26:03, Постижения на ученици, teach_admin,

Всяка година в началото на август се провежда международното математическо състезание Австралийско Кенгуру – един от най- големите математически турнири в света.
За българските участници задачите са изцяло на английски език.

Тази година се проведе на 04.08.2022 г. и от МГ „Баба Тонка“ взеха участие 14 ученика – от 6., 7., 8., 9. и 10. клас, които се представиха отлично и показаха знания както по математика, така и по английски език.

Роан Гочев от 7А клас получава максимален брой точки и специална награда.

С най добри резултати се представиха:
от 6 клас - Марина Маринова
от 7 клас - Роан Гочев, Даниел Георгиев. Марио Цветанов Никола Цанев и Десислава Боздева
от 9 клас - Преслав Тошев


ИЗВЕСТНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В TEENHACK RUSE 2022

04 November 2022 - 20:45:14, Постижения на ученици, teach_admin,

Завърши TeenHack Ruse 2022 - хакатон за ученици от 5.-12. клас, организиран от клуб „Успешните хора“ към МГ „Баба Тонка“ – Русе и Русенски университет "Ангел Кънчев" - Русе в партньорство с водещи ИТ компании, който се проведе от 28 до 30.10.2022 г. В тридневното събитие участваха 18 отбора (8.-12. клас) и 4 отбора (5.-7. клас).

Учениците разработваха иновативни решения, които да направят град Русе един по-дигитален и модерен град. Екипите можеха да създават софтуерни или хардуерни проекти, като избират сами технологиите и езиците, с които да работят. На тяхно разположение бяха и топ софтуерни специалисти от български и чужди компании с дългогодишен опит, които влязоха в ролята на техни ментори и им помагаха в реализацията на проектите.

В състезанието се включиха ученици от ПГКМКС "Академик Благовест Сендов“- Варна, ПГЕЕ "Апостол Арнаудов"- Русе, СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ"- Русе, Математическа гимназия "Баба Тонка"-Русе, СУ "Христо Ботев" – Русе.

Ученическите проекти бяха оценявани от експертно жури, в състав: Вихрен Ганев, СЕО 1FF Company & Realistimo; Елисей Йорданов, Econt; Мартин Панайотов, Weberest & Realistimo; Денислав Недев, Anvilo България; Тодор Тодоров, Yotpo SmsBump; Иво Русев, Ontotext и Ния Неделчева, Успешните хора. Водещ на събитието бe Нели Тихомирова – организатор и координатор на хакатона, ръководител на клуб по предприемачество “Успешните хора“ към Математическа Гимназия Баба Тонка – Русе.

Наградите бяха осигурени от спонсорите:


Будителството е живо!

03 November 2022 - 08:30:42, Постижения на ученици, teach_admin,

Денят на народните будители се отбелязва ежегодно в МГ „Баба Тонка“. Празникът е честван онлайн дори по време на изолацията заради Ковид-19. През 2022 г. Ученическият съвет при МГ „Баба Тонка“ взе решение празникът да се със същата тържественост като 24 май. Това решение бе подкрепено от директора на МГ „Баба Тонка“ – Галина Бобева, и на 2 ноември в часа на класа бе проведено тържеството.

По случай Деня на народните будители Ученическият съвет обяви конкурс за разказ, есе или стихотворение. Участниците можеха да избират между три теми: „Мисията на народните будители днес“, „Може ли съвременната епоха да роди будители“ и „Един будител в нощта на Хелоуин“. Наградите на отличените връчи Никол Георгиева, председател на Ученическия съвет.

В конкурса взеха участие ученици от 5. до 12. клас, разделени в четири категории. Журито бе в състав: Ирина Андонова, старши учител по български и руски език, Борислава Грозева, учител по български език, Константин Георгиев, ученик от 12. а клас, представител на Ученическия съвет. След като се запозна с всички творби, журито взе решение да награди следните участници:

Категория „стихотворение“:
Никола Андреев, 6.б клас - първо място /възрастова група 5 – 7 клас/;
Рая Асенова от 11. г клас - трето място /възрастова група 8 -12 клас/;
Евгения Чиликова от 11. г клас - второ /възрастова група 8 -12 клас/;
Бояна Йорданова от 8.г клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Категория „разказ“:
Виляна Божкова от 9. в клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Категория „импресия“:
Стефания Парашкевова от 11. г клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Категория „есе“:
Георги Рашков от 8.б клас - първо място /възрастова група 8 -12 клас/.

Специалната награда на Ученическия съвет получава Ема Цанева от 8. а клас.

Някои от творбите направиха особено голямо впечатление на журито, затова то реши да даде и допълнителни награди. Наградата за най-оригинална интерпретация получава Калин Пенев от 8. а клас.

Наградата на журито за най-активно участващ клас се дава на 11.г клас

За втора поредна година по инициатива на Ученическия съвет се гласува за наградите „Учител – будител на годината“. След оспорвано гласуване и с малка разлика в резултатите, учениците избраха трима учители:
- Антони Пенчев – учител по български език;
- Теодор Георгиев – учител по математика;
- Борислава Грозева – учител по български език.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 120 121 122

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Отбелязване на Хелуин
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 22


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008