Вестник "Свободен час"

07 July 2021 - 11:31:50, Постижения на ученици, teach_admin,

Може да прегледате онлайн вестник "Свободен час", който се издава от ученици на гимназията:
първи брой
втори брой
трети брой
четвърти брой


Отлично представяне на 7 клас от МГ „Баба Тонка“ – Русе на националното външно оценяване през 2021 г.

29 June 2021 - 07:50:32, Постижения на ученици, teach_admin,

Учениците от седми клас са на четвърто място в страната по математика с резултат 93,47 точки и на шесто място в страната по български език и литература с резултат 87,81 точки.

По математика 16 ученици имат резултат над 95 точки, като 2 от тях са с максималния 100. Учениците имат средно 93,47 точки и се нареждат след СМГ и ПЧМГ от София и МГ от Варна. Среденият резултат по математика за страната е 37,94 точки, а средения резултат за област Русе е 39,43 точки.

По български език и литература учениците от МГ „Баба Тонка“ имат среден резултат 87,81 точки при среден резултат за страната 53,86 точки и средно 56,18 точки за област Русе.


Три ЗЛАТНИ медала на международния кръг на конкурса „Математика и проектиране 2021”

28 June 2021 - 14:40:15, Постижения на ученици, teach_admin,

На 23.06.2021 г. се проведе международният кръг на престижния конкурс “Математика и проектиране”, който бе планиран да се осъществи в Москва, но тази година се проведе дистанционно. Над 250 ученици от различни страни представиха своите разработки пред международното академично жури чрез онлайн платформата Zoom.
От МГ „Баба Тонка” във финалния кръг на конкурса бяха допуснати и участваха 8 ученици с 5 проекта. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”. Учениците постигнаха голям успех, като пребориха сериозната конкуренция и завоюваха ТРИ ЗЛАТНИ, ЕДИН СРЕБЪРЕН и ЕДИН БРОНЗОВ медал.
Наградени са следните проекти:
Проект: Робот с изкуствен интелект „3D AI Robot“
Автор: Мария Кирилова от 10в клас
Класиране: ПЪРВО място и ЗЛАТЕН МЕДАЛ в направление Математически модели на реални процеси
Проект: Физика в небето
Автори: Рая Христова от 9в клас и Ния Нейкова от 9б клас
Класиране: ПЪРВО място и ЗЛАТЕН МЕДАЛ в направление Математически модели на реални процеси
Проект: История на мерните единици
Автор: Симеон Неделков от 10а клас
Класиране: ПЪРВО място и ЗЛАТЕН МЕДАЛ в направление История на математиката
Проект: Приказната гора на математиката
Автори: Арзу Тейкова от 11в клас и Есра Тейкова от 7а клас
Класиране: ВТОРО място и СЕБЪРЕН МЕДАЛ в направление Електронен тематичен журнал
Проект: Математиката в музиката
Автори: Светлозара Кирова и Никол Георгиева от 9б клас
Класиране: ТРЕТО място и БРОНЗОВ МЕДАЛ в направление Математика и изкуство


МГ „Баба Тонка“ изпраща един от най-успешните си випуски

23 June 2021 - 09:21:55, Постижения на ученици, teach_admin,

На 157-та година от съществуването си МГ „Баба Тонка“ пожела „На добър час!“ на Випуск 2021. Той е един от най-успешните випуски в последното десетилетие. Сред 127-те зрелосници има петима лауреати от националните олимпиади по информатика, ИТ, лингвистика. Единадесет са отличените с плакети за високи заслуги в областта на математиката, информатиката, информационните технологии, физиката и астрономията, роботиката, лингвистиката, английския език и спорта. 20 от 127-ната абитуриенти са с успех над 5,90. 79 са учениците, които завършват средното си образование с отличен успех.

Държавните зрелостни изпити донесоха на Випуск 2021 среден успех 5,19 по български език и литература при среден за страната 4,14. Средният успех от II и III ДЗИ е 5,55 при среден за страната 4,87. 21 от оценките от ДЗИ са отличен /6,00/. Те са от ДЗИ по математика, биология и ЗО, АЕ, физика, философски цикъл; 5,98 е най-високата оценка от ДЗИ по български език и литература. Средният успех от положените държавни зрелостни изпити е 5,37 а средният успех от дипломите - 5,54.

Труден бе изборът на Първенеца на Випуск 2021. Много от зрелостниците заслужават това отличие не само заради постигнатите високи резултати в учебната си дейност, а и заради активното участие в национални и международни състезания и олимпиади. Виктор Кожухаров бе избран сред съучениците си заради високите си постижения в областта на математиката, информатиката и лингвистиката.

Въпр еки че последните две учебните години на випуска преминаха предимно в обучение в електронна среда, учениците доказаха, че са съзнателни и отговорни към образованието си, към авторитета на гимназията, както и към стремежите си да се обучават в най-добрите висши училища в страната и в чужбина.

Випуск 2021 оставя след себе си светла диря, която дълго ще се помни и ще служи за пример на останалите ученици.

Педагогиче ският колектив на МГ „Баба Тонка“ пожелава на своите пораснали момичета и момчета успешна реализация в избраните професионални области! Сбъдвайте мечтите си и мечтайте нови! Бъдете добри хора и достойни българи, където и да сте по света! Върнете се в родния град, за да работите за българското утре!


Ученичка от 12.а клас се класира в състава на Националния отбор за участие в Международната олимпиада по лингвистика

21 June 2021 - 19:31:05, Постижения на ученици, teach_admin,

Ученичката от 12 а клас Михаела Колева Колева се класира в състава на Националния отбор за участие в Международната олимпиада по лингвистика.

Михаела спечели златен медал на Националното състезание по лингвистика и съвсем закономерно с точките от Националния кръг и направените по време на подготовката на отборите за МОЛ, спечели място в Националния отбор.

Международна та олимпиада ще се проведе в края на месец Юли.
Пожелаваме на Михаела успех на олимпиадата и в бъдещата й реализация.


Два КРИСТАЛНИ ПРИЗА на Международната конференция CompSysTech’21

21 June 2021 - 19:02:43, Постижения на ученици, teach_admin,

На 18 и 19 юни 2021 г. се проведе престижната Международна научна конференция за компютърни системи и технологии CompSysTech’21, домакин на която бе Русенски университет „Ангел Кънчев”. В ученическата секция на конференцията участваха 9 ученици от МГ „Баба Тонка” с 6 доклада. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”. Учениците се представиха чудесно и силно впечатлиха журито със своите проекти.

Най- голямото отличие на конференцията – КРИСТАЛЕН ПРИЗ, който се връчва на най-добрите разработки, завоюваха Мария Кирилова от 10в клас с доклад на тема „Робот с изкуствен интелект” и Александър Няголов от 9б клас с доклад на тема „Финансова грамотност за деца”.

ОТЛИЧНО се представиха Никол Георгиева и Светлозара Кирова от 9б клас с доклад на тема „Математиката в музиката”, Арзу Тейкова от 11в клас и Есра Тейкова от 7а клас с тяхната разработка „Приказната гора на математиката ”, Рая Христова от 9в клас и Ния Нейкова от 9б клас с проекта си „Физика в небето ” и Деница Драганова от 11в клас с проект „Иновативно лого“.


Отиди на страница  1 [2] 3 ... 109 110 111

Категории новини


Предстоящи събития

30 September at 0000
Безплатен очен скринингПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Сурвакане 2009
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 34


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008