Четири специални награди на Пролетната конференция на Съюза на математиците в България

08 април 2024 - 08:29:03, Постижения на ученици, teach_admin,

От 1 до 4 април 2024 г. в КК Боровец се проведе 53. Пролетна конференция на Съюза на математиците в България. В ученическата секция на конференцията ученици от цяла България представиха и защитиха пред академично жури и публика свои авторски разработки в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. На конференцията, с доклади по информатика и информационни технологии, се включиха 4 ученици от МГ „Баба Тонка“. Те обясниха и демонстрираха чудесно своите проекти и при много силна конкуренция успяха да впечатлят журито и да спечелят четири специални награди.
С две специални награди бе отличен екипът от ученици Никола Великов и Любослав Димов от 8 клас за тяхната онлайн платформа "Правна клиника". Те са наградени със специална награда от Ученическия институт по математика и информатика на Българска академия на науките и специална награда от софтуерна компания САП Лабс България. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.
Две специални награди завоюваха и Александър Славов и Николай Паришев от 8 клас със създадената от тях уеб система "WinSoft – образователна платформа с видеоразговори". Те спечелиха специална награда от Ученическия институт по математика и информатика на Българска академия на науките и специална награда от софтуерна компания САП Лабс България. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.
Грамота за много добро представяне получи Никола Великов от 8 клас за своя проект „Класиране на кандидати за прием във ВУЗ“ с научен ръководител Тодор Брънзов от БАН.
С грамота за много добро представяне бе удостоен и Александър Славов от 8 клас за разработката си „LearnLogic AI – асистент с изкуствен интелект“. Научен ръководител на ученика е Сюзан Феимова.
Александър Славов бе избран да участва в Разширения национален отбор по изкуствен интелект на България. Този отбор ще представи страната ни на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която ще се проведе от 9 до 15 август 2024 г. в гр. Бургас. Това новаторско събитие ще срещне в оспорвана надпревара най-талантливите ученици от цял свят, които могат да създават, използват и развиват изкуствен интелект.

Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Сурвакане 2009
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 34


Онлайн

Гости: 24
Регистрирани: 0
На тази странница: 6
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008