“Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на Джуниър Ачийвмънт България

13 March 2014 - 07:58:45, Участие в проекти, teach_admin,

“Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на Джуниър Ачийвмънт България. Тази година инициативата се провежда на 12 март 2014 година.
Събитието, което се случва веднъж в годината,дава възможност учениците да развият куп полезни умения, да се потопят в истинска работна среда и да усетят какво е да си професионалист за един ден.
Всяка година над 1000 ученици и студенти от цялата страна, имат шанса да проверят своите умения и да планират кариерното си развитие. Как става това? След като са кандидатствали за “Мениджър за един ден” и са били избрани, те прекарват един ден във водещи български компании и институции и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа често се отправят към добре представилите се младежи.
Реалната среща на хора от бизнеса с избраните от тях младежи става сутринта на церемонията по откриване на “Мениджър за един ден” (само за София). В Русе всеки ученик отива в компанията/ институцията, от която е избран. След това участниците и мениджърите прекарват работния ден заедно - участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и всички други текущи задачи за деня, а вечерта участват в церемонията по закриване (само за София).
За учениците участието в такова събитие е интересна, различна и полезна възможност. Те получават ценен опит, който не биха получили в училище и то за толкова кратко време. Освен това, ги очакват нови запознанства, а това винаги е плюс – различни хора, различни гледни точки.
Клуб "Успешните хора" е поканен от господин Йордан Йорданов на 12 март 2014 от 14.30 часа да посети офиса на НАП - Русе. Учениците ще се запознаят с работата в тази институция и "ще влязат в час с данъците" в България.
Водещите компании в Русе, Областна администрация Русе и община Русе избраха своите "мениджъри за един ден 2014" от най-добрата образователна организация в града - МГ "Баба Тонка". Ето и имената им:
Кристиян Пенев,12. клас, Управител Областна администрация - Русе
Ана Михова,11. клас, Областна администрация - Русе
Весела Христова,12. клас, Областна администрация - Русе
Вероника Димитрова, 12. клас, Община Русе - Русе
Петромира Яворова, 12. клас, Община Русе - Русе
Лорина Русева, 12. клас, Община Русе - Русе
Викторио Петков, 11. клас, Община Русе - Русе
Момчил Колев, 11. клас, Община Русе - Русе
Искрена Костадинова, 11. клас, Община Русе - Русе
Станислав Славев, 12. клас, Община Русе - Русе
Петранка Кирилова,12. клас, Societe Generale Expressbank - Русе
Виктория Стоянова, 11. клас, ПРИСТА ОЙЛ ХОЛДИНГ ЕАД
[Публикувано от nelitihomirova]Предстоящи събития

11 January
Олимпиада по ИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Сурвакане 2009
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 34


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008