РАБОТИЛНИЦА ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ

18 December 2015 - 11:44:05, Участие в проекти, teach_admin,

Клуб Роботика към МГ"Баба Тонка"
и Студентска научно- изследователска лаборатория по електроника към Русенски университет
стартираха съвместен проект
РАБОТИЛНИЦА ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ.

Идеята за проекта е на членовете на Студентската научно- изследователска лаборатория, с ръководител доц. д-р Анелия Манукова, съвместно с Клуб „Роботика“ при МГ „Баба Тонка“, с ръководител Донка Симеонова.
Лекторите от СНИЛЕ, докторантите маг. инж. Цветомир Гоцов и маг. инж. Камен Кръстев, ще отварят вратата на познанието към приложната електроника и нейното място в живота ни. В свободен формат, забавлявайки се, те ще обясняват на младите участници тънкостите в техниката.
На 30 ноември и на 5 декември 2015 г. се проведоха първите две тематични работилници. С вещата помощ на маг. инж. Цветомир Гоцов всички участници се запознаха с различни електронни елементи, провериха на практика закона на Ом, наситиха собствени електронни схеми и ги тестваха. Научиха се да разпознават елементите и да измерват параметрите им. Радостта в очите на младежите от оживелите схеми бе показателна за успеха на Работилницата по приложна електроника.
На 19 декември от 9,00 ч. в 25 стая в МГ ще се проведе поредното занятие на РАБОТИЛНИЦА ПО ЕЛЕКТРОНИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ. Ще имаме коледен гост, който ни е подготвил специално занятие. Това е инж. Деян Левски Димитров, който в момента е докторант в Университета в Оксфорд. За всички, които се интересуват от реализация в областта на електрониката Деян ще сподели ценен опит.Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 12.12.2009 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 109


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008