Двама ученици от МГ „Баба Тонка” са включени в Националните отбори на България по информатика

14 May 2021 - 08:26:59, Постижения на ученици, teach_admin,

На 8 май 2021 г. се проведоха Националните пролетни състезания по информатика. Те бяха последното контролно състезание за определяне на Старшия национален отбор по информатика и Националния отбор по информатика на момичетата. Състезанието се проведе дистанционно. В него участваха 7 ученици от МГ „Баба Тонка”. Те са възпитаници на Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР-ЦУТНТ). Ръководители на учениците са доц. Пламенка Христова – преподавател в Русенския университет, Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в МГ „Баба Тонка” и Даниела Маринова – преподавател в ЦУТНТ.

Сред много оспорвана конкуренция, двама ученици от МГ „Баба Тонка“ се пребориха да бъдат включени в Националните отбори по информатика.
Биляна Инджева от 12а клас зае ПЪРВО място в класирането на момичетата и завоюва ЗЛАТЕН медал. Тя бе включена в състава на Националния отбор на момичетата по информатика.
Виктор Кожухаров от 12а клас се класира на ВТОРО място в състезателна група А (11-12 клас) и бе удостоен със СРЕБЪРЕН медал. Той бе включен в състава на Старшия национален отбор на България по информатика.

Грамот и за ОТЛИЧНО представяне спечелиха Любослав Димов от 5а клас, Виктория Генчева от 6а клас и Амер Панджаров от 9а клас.
Достойно се представиха и другите двама участници – Александър Славов и Велислав Митрев от 5б клас.Предстоящи събития

11 January
Олимпиада по ИТПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Отбелязване Деня на Отечеството 23.02.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 104


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 3
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008