Д-р Галина Бобева е удостоена с почетната награда на МОН „Неофит Рилски“

24 May 2022 - 15:12:17, Постижения на ученици, teach_admin,

По традиция на 24 май Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе отбелязва Деня на буквите, словото и знанието и изпраща своите абитуриенти. Тържеството се състоя в училищния двор, който в дните на пандемията остана единствената сцена.
Този 24 май събра отново своите ученици, учители, родители и гости. Дворът грейна, огрян от празничното слънце, венците, увити от свежите цветя на осмокласниците, красивите усмивки на 12-класниците и надеждите за успешното утре извън вратите на любимото училище.
Гости на тържеството бяха: д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе, доц. Десислава Атанасова – заместник-ректор на РУ „Ангел Кънчев“, доц. Галина Иванова – председател на училищното настоятелство, Пламена Гагова – председател на обществения съвет към гимназията, Анелия Ангелова – старши експерт по математика в РУО.
Д-р Росица Георгиева донесе радостната вест, че Министерството на образованието и науката удостоява с почетната награда „Неофит Рилски“ д-р Галина Бобева, настоящ директор на гимназията.
Тържеството продължи с речта на Борислава Грозева – бивш възпитаник и настоящ учител по български език и литература в гимназията. От името на Випуск 2022 реч произнесе Александър Георгиев от 12. в клас.
Петокласницит е поздравиха своите най-големи съученици и подариха по един балон на всеки от петте завършващи класа, с пожелание да следват мечтите си и да не спират устрема си напред и нагоре.
12- класниците бяха поздравени от Мария Кирилова, ученичка в 11.в клас и председател на Ученическия съвет в гимназията. Тя получи награда за академичните резултати и обществената си дейност от Американския университет в Благоевград. Абитуриентите получиха и картички с красиви стихове, написани от Елизабет Вратинкова от 8.г клас.
Тържеството завърши с изпълнението на песента „Клетва“. Изненадата към 12-класниците бе организирана от Деян Джумалийски от 12.б клас с помощта на Волен Кръстев от 11.в, Вероника Малчева от 11.а, Аделина Радева от 9.б, Ранимир Павлов от 10.в и на Александър Стефанов, учител по музика в гимназията.Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 12.12.2009 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 109


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008