ВТОРО и ТРЕТО място на Националния конкурс „Млади Изобретатели“

24 June 2022 - 14:46:16, Постижения на ученици, teach_admin,

На 19 юни 2022 г. в с. Оряховица, област Стара Загора, в Националния Институт по Образование на Фондация „Миню Балкански“, се проведе престижният Национален конкурс „Млади Изобретатели”, организиран от Фондация „Миню Балкански“. В рамките на събитието ученици от цялата страна демонстрираха свои изобретения.

В конкурса участваха 10 ученици от МГ „Баба Тонка” с 6 проекта. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“. Учениците представиха и защитиха достойно своите разработки. Авторитетно жури от учени, представители на бизнес организации, Академия „Овергаз“ и „РОБО лига“ присъдиха награди за най-ценните и впечатляващи проекти.

Три от петте отличия на конкурса получиха възпитаниците на МГ „Баба Тонка“. При много голяма конкуренция те постихнаха изключителен успех, като спечелиха ВТОРО и ТРЕТО място и СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за Най-млади Изобретатели.

На ВТОРО място се класира Анакин Али от 11б клас с проекта си „TiHub – автоматизирана платформа за оценяване“. Най-голям интерес предизвика проектът „Робот с изкуствен интелект 3D AI Robot“ на ученичката Мария Кирилова от 11в клас. Мария завоюва ТРЕТО място.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за Най-млади Изобретатели спечелиха Никола Великов от 6а клас и Александър Славов от 6б клас с проекта си „Познай столицата“ и Велислав Митрев от 6б клас и Николай Паришев от 6а клас с тяхната разработка „Изобразяване на музикални инструменти чрез основни символи и знаци“.

Отлично се представиха и другите участници – Светлозара Кирова и Никол Георгиева от 10б клас с проекта си „Математиката в балетното изкуство“; Рая Христова от 10в клас и Ния Нейкова от 10б клас с тяхната разработка „Sunset Diary“.


Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Учебни кабинети
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 51


Онлайн

Гости: 6
Регистрирани: 0
На тази странница: 5
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008