ВТОРО място и отлично представяне на отбори по роботика на МГ „Баба Тонка“ на Националното състезание по програмата „Роботика за България“ 2022

30 June 2022 - 18:33:59, Постижения на ученици, teach_admin,

На 18-ти юни 2022 г., в Националния дворец на културата се проведе Фестивал по роботика, като заключително събитие на програма „Роботика за България“. Два ученически отбора от Математическа гимназия „Баба Тонка“ се класираха за участие в националния кръг на състезанието сред представилите се най-добре отбори на предварителните задачи, изпълнени в периода от януари до май месец 2022 година. Ученици от цялата страна пристигнаха на национално състезание в София, за да демонстрират своите умения и познания от света на науката и технологиите.

Отбор mivkА - Мартин Върбанов, Игнат Матеев, Виктор Енчев и Калоян Върбанов от 8а клас, спечелиха Отлично представяне е три от четирите категории - Робо дизайн, Проектна задача и Екипна игра и завоюваха ВТОРО място в крайното класиране на дивизия Premier на състезанието. Отбор PhoenixBots - Владимир Мънав - 9в, Йоана Кръстева - 10в, Явор Георгиев - 9б и Калина Трифонова - 8в, завоюваха ТРЕТО място в категория Робо игра и Отлично представяне е Екипна игра в същата дивизия. Ръководители на отборите са Донка Симеонова и Снежана Тодорова – преподаватели по информатика и ИТ.

Отборите в програмата "Роботика за България" са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. Фестивалът се провежда за пета година, като отборите на Математическа гимназия „Баба Тонка“ са традиционни финалисти и в челните места на класиранията. Инициативата за програмата е по идея на SAP Labs Bulgaria и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.


Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събитияПолезни връзки

BezNasilie
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Сградата на МГ
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 54


Онлайн

Гости: 9
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008