Успешно представяне на МГ „Баба Тонка“ в ЕКОШАМПИОНИ 2022

03 ноември 2023 - 09:25:05, Участие в проекти, teach_admin,

За пореден път общността на МГ „Баба Тонка“ се включи в кампанията ЕКОШАМПИОНИ 2022, организирана от ЕКОПАК България АД.

Класирането на участниците е извършено по формула, която отчита с различни коефициенти общото количество, активното включване и преподадените уроци. Формулата е разработена, за да награди най-активните училища, като в същото време осигури равнопоставеност на училищата с по-малък брой ученици.

Образовате лната част в гимназията се осъществи от учениците от XI г, XII г клас, от преподавателите по биология и здравно образование Бисер Станиславов и Снежана Пенева.

Учениците от 12 училища в Община Русе събраха близо 3800 кг. пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Бяха проведени и над 171 урока от платформата Рециклиращо училище на Екопак.

МГ „Баба Тонка“ бе класирана на трето място с предадени 414 кг. или 0,6 кг. на участник и проведени 33 урока. Наградите са: 5 футболни, 5 баскетболни и 5 волейболни топки, както и грамота за участие и комплект картонени кошчета за разделно събиране на опаковки. Кошчетата ще бъдат поставени в коридорите на училището, за да продължат изградения навик у учениците.

Ръководс твото на гимназията благодари за съпричастността на учениците, родителите и преподавателите, участвали в кампанията. Специални благодарности изказва на преподавателите по биология и здравно образование, вдъхновители на участието в инициативата.


Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Сурвакане 2009
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 34


Онлайн

Гости: 15
Регистрирани: 0
На тази странница: 6
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008