Три ПЪРВИ и една ВТОРА награда на Десета ученическа научна сесия на БАН

04 декември 2023 - 17:06:25, Постижения на ученици, teach_admin,

На 2 и 3 декември 2023 г. в гр. София се проведе Юбилейната десета ученическа научна сесия на Българска академия на науките. В рамките на събитието ученици от цялата страна представиха пред академично жури и публика свои изследователски научни разработки в различни области. В сесията на БАН от МГ „Баба Тонка“ участваха 5 ученици – четири от тях с проекти в секция информатика и ИТ и един ученик с доклад в секция физика. Те демонстрираха и обясниха чудесно своите проекти. В огромна конкуренция с много силни ученически доклади те успяха да постигнат забележителен успех, като спечелиха две ПЪРВИ и една ВТОРА награда в секция информатика и информационни технологии и ПЪРВА награда в секция физика.

С ПЪРВА награда бе удостоен екипът от ученици Любослав Димов и Никола Великов от 8 клас за тяхната онлайн платформа "Правна клиника". Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.

ПЪРВА награда завоюва и самостоятелният проект на Никола Великов от 8 клас „Класиране на кандидати за прием във ВУЗ“ с научен ръководител Тодор Брънзов от БАН.

ПЪРВА награда получи Елена Йорданова от 10 клас, която участва с доклад по физика на тема „Измерване на константа на Хъбъл, посредством фотометрия на свръхнови от тип Ia“. Неин научен ръководител е Никола Каравасилев, преподавател в ПЧМГ – София.

ВТОРА награда спечели Александър Славов от 8 клас с разработката си „Vininga – криптиране до нови нива“. Научен ръководител на ученика е Сюзан Феимова.

Отлично се представи и Николай Паришев от 8 клас, който се включи в сесията със своя разработка в секция информатика и ИТ.


Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Коледен концерт 12.12.2009 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 109


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008