Добре дошли в сайта на МГ!

Тук се разгадават тайните на познанието.
Тук науката е изградила своя храм.
Тук учениците осъществяват своите мечти.
Тук предподавателите са учители и приятели.
Тук всички работят заедно и приемат предизвикателствата
на бъдещето като свое призвание.
В този момент Вие имате уникалната възможност да надникнете в един свят на знанието, науката, съвременните информационни технологии и изкуството. Свят на младостта, благородството и амбициозния дух на откривателството.

Нашият девиз е "Идеите намират бъдеще!".

Резултати от Математическа Атака и ИНФОТЕХ

25 April 2015 - 14:15:13, Постижения на ученици, Administrator,

Класирането на учениците в математическото състезание "МАТЕМАТИЧЕСКА АТАКА" може да видите тук!

Класирането на учениците в състезанието по ИТ "ИНФОТЕХ" може да видите тук!

Награждаването на победителите ще бъде на 7 май 2015 г. от 18.00 часа в Аулата на МГ! Победителите, заели призови места, заедно с техните учители, ще бъдат поканени на коктейл след награждаването!


Важно за зрелостниците!!!

05 February 2015 - 13:41:00, Съобщение, Administrator,

Информация за ДЗИ може да видите тук.
Ако Ви интересува как се формира средния успех в дипломата вижте тук.


С отличия се завърнаха учениците от "Финансов иновационен лагер"

21 April 2015 - 21:10:57, Постижения на ученици, Administrator,

Искрена Костадинова от 12в клас и екип “Walkers” Media Group спечели второ място, като впечатли журито с идеята си за телевизионно шоу за финансова грамотност с работно заглавие “Финансирай се!“. Ана Михова от 12а клас и нейният отбор „Ирис“ спечели трето място с идеята си за продукта „FinancialBook“ (сайт и мобилно приложение за финансова ограмотяване и виртуални АТМ устройства). Деветокласникът Симеон Пасев и неговият екип спечелиха Поощрителна награда за своя идеен продукт.

В първия етап на състезанието младежите разполагаха с четири седмици да разработят решение на предварителен казус, като тази година той изискваше състезателите да предложат нов тип кредитен продукт, който да бъде достъпен и конкурентоспособен в българските условия. Учениците се състезаваха самостоятелно или в екипи до трима души. След експертна оценка на идеите им, за финала на финансовия лагер в София се класираха 60 гимназисти.

Финалът се проведе на 19 и 20 април в хотел Radisson Blu, където 60-те ученици, достигнали до този етап, бяха разпределени в отбори по 6 души, които не се познават помежду си. След зададения казус, младежите разполагаха с 24 часа, за да предложат решение, като през цялото време бяха напътствани от ментори – финансови експерти от Ситибанк. След заключителната презентация пред жури определи отборите, които заеха първите три призови места.

Ученическото състезание „Финансов иновационен лагер” е кулминация на програмата за финансова грамотност, банков мениджмънт и управление на лични финанси на Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България. Проектът дава възможност на младите и амбициозни ученици да се докоснат до реалните условия на бизнеса, да се запознаят с добрите практики и да научат за икономически модели и инструменти за управление, прилагани на практика във финансовата сфера.

[Публикувано от nelitihomirova]


Обява за избор на фирма за изработване на ученическо облекло

09 April 2015 - 16:47:21, Съобщение, Administrator,

УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО КЪМ
МГ „БАБА ТОНКА“ – РУСЕ

ОБЯВЯВА ПРОЦЕДУРА
ЗА ИЗБОР НА ФИРМА, КОЯТО ДА ИЗРАБОТВА УЧЕНИЧЕСКО ОБЛЕКЛО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ МГ „БАБА ТОНКА“, ГР. РУСЕ


1. Изисквания към облеклото:
- Трикотажна блуза с яка, без джоб, 100% памук, лого на гимназията;
- Риза с дълъг ръкав – 55% памук, 45% полиестер (дамска и мъжка),
без джоб, с лого на гимназията – бродерия на ръкава;
- Суичър – трико ватирано от вътре, гладко отвън, 70% памук, 30% полиестер, лого на гимназията – бродерия;
- Вратовръзка – 100% полиестер с лого на гимназията.
2. Изисквания към фирмата:
- Да има магазин с мостри от всички елементи на униформата и осигурена възможност за купуване на всички елементи или поотделно;
- В магазина да се подържа минимална наличност;
- При приемане на новите ученици, да се осигури лесна възможност за заявки по време на записването в рамките на три дни. Тази поръчка се изпълнява със срок, при който учениците на 15. септември могат да са с униформа на училище.
3. Договорът се сключва за срок от три години.
4. При избора на фирмата Настоятелството ще се ръководи от качеството на материалите и изработката, цената на отделните елементи и гъвкавото обслужване (навременно изпълняване на поръчките).
5. Срок за подаване на оферти в канцеларията МГ „Баба Тонка“: 24.04.2015 г.
За допълнителна информация и контакти използвайте
e-mail: direktor©mg-babatonka.bg или телефон 082 834 323


Клуб "Роботика" се завърна с медали и висока оценка

02 April 2015 - 16:34:25, Постижения на ученици, Administrator,

С много медали и висока оценка за представянето си се завърна Клубът по роботика към Математическа гимназия „Баба Тонка“ от Дни на роботиката 2015. Организатор на събитието, което се проведе на 30 и 31 март, бе Технически университет- София.
По-голямата част от отборите, включили се в надпреварата, бяха от студенти от техническите университети в София и Варна и от Русенския университет. Средните училища бяха представени от Столичната математическа гимназия и от няколко професионални гимназии от страната. Клубът по роботика към Математическа гимназия „Баба Тонка“ участва с четири отбора, които се включиха в почти всички състезателни категории.
Дебютът на клуба в надпревара от такъв ранг беше повече от убедителен.
Възпитаниците на МГ завоюваха следните призови места:
- в категория „3D лабиринт” златен медал грабнаха Васил Атанасов и Павел Димитров с робота Хари;
- в категория „Сумо 10х10” – сребърен медал за отбора на Станислав Георгиев и Иван Игнатов и бронзов медал за отбора на Калоян Мънев, Любомир Филипов и Кристиян Стоянов;
- в категория „Следене на линия – готови платформи” – сребърен медал за отбора на Калоян Мънев, Любомир Филипов и Кристиян Стоянов;
- в категория „Софтуерен лабиринт” – бронзов медал за отбора на Цветомир Веселинов, Ивайло Петков и Никола Йорданов.

Те получиха медалите си на тържествена церемония лично от проф. Недко Шиваров – създателя на първия български робот „Робко 1”.
Ръководител на отбора бе Донка Симеонова – старши учител по Информатика и Информационни технологии в МГ „Баба Тонка”. При подготовката и участието си в състезанието, отборите разчитаха на съдействието на доц. Георги Христов и доц. Пламен Захариев от катедра „Телекомуникации” към Русенския университет. Русенци получиха адмирации за отличното си представяне от организаторите, ръководители на други клубове по роботика и разработващи екипи от БАН.


Ивона Йорданова от МГ „Баба Тонка“ стана кмет на Община Русе в инициативата „Мениджър за един ден“

02 April 2015 - 16:31:21, Постижения на ученици, Administrator,

на 25.03.2015 г. Ивона Йорданова от МГ „Баба Тонка“ получи правото да стане кмет на Община Русе и да седне в стола на г-н Стоилов, като част от инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България.

В Заседателна зала на Общината в началото на работния ден, кметът Пламен Стоилов посрещна учениците. Той представи по-голямата част от екипа си и пожела на младите хора да бъдат все така амбициозни, защото нашият град се нуждае от умни и мотивирани хора. Зам.-кметът Страхил Карапчански отправи предизвикателство към учениците да презентират по възможно най-атрактивен начин пред своите приятели във „Фейсбук“ новият имиджов клип на град Русе.

Ученикът, събрал най-много харесвания и споделяния в своя профил в края на деня се оказа – Ивона Йорданова от МГ „Баба Тонка“. Нейното послание беше: „Моят град. Моят дом. Моето семейство. Всичко, което обичам събрано в едно име: Русе! Харесайте/Споделете ако делим не просто един град, а един дом!“. Ивона Йорданова получи и книгата „Пътят на успеха“ на Доналд Тръмп, както и рекламни материали на Община Русе.

В края на работния ден учениците се срещнаха с вицепрезидента Маргарита Попова, която се снима с тях и им пожела много бъдещи успехи и реализация.
[Публикувано от nelitihomirova]


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 49 50 51

Категории новини


Предстоящи събития

24 May
24 май

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Концерт 19.05.2010 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 85


Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008