Добре дошли в сайта на МГ!

Тук се разгадават тайните на познанието.
Тук науката е изградила своя храм.
Тук учениците осъществяват своите мечти.
Тук предподавателите са учители и приятели.
Тук всички работят заедно и приемат предизвикателствата
на бъдещето като свое призвание.
В този момент Вие имате уникалната възможност да надникнете в един свят на знанието, науката, съвременните информационни технологии и изкуството. Свят на младостта, благородството и амбициозния дух на откривателството.

Нашият девиз е "Идеите намират бъдеще!".

Математически състезания на 01.11.2014 г.

31 October 2014 - 10:44:12, Съобщение, Administrator,

Всички записани за МС "Паисий Хилендарски" да се явят на 01.11.2014 г. не по-късно от 8:15 часа в сградата на МГ „Баба Тонка“, за да заемат местата си по стаи.
РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО СТАИ НА УЧАСТНИЦИТЕ В МС „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ тук

За участниците записани за МС „Черноризец Храбър“, явяването е в 10:30 часа в Аулата на гимназията.
Желаем успех на състезателите!


ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ВИДЕОКОНКУРСА „МОИТЕ БУДИТЕЛИ”

30 October 2014 - 16:02:38, Постижения на ученици, Administrator,

Победителите във видеоконкурса „Моите будители” бяха наградени днес. Инициативата е на Фонд „Математика на бъдещето” към МГ „Баба Тонка” – Русе и е посветена на Деня на народните будители – 1-ви ноември.

Бяха представени общо 12 клипа от 13 възпитаници на гимназията от VII-ми до ХII-ти клас. Първото място зае Марио Николов – VII „а” клас (клип). На второ място е Стилиян Гаджев – XI „а” клас (клип), а на трето бе класирана Тонина Такова – X клас (клип). Те получиха парични награди в размер съответно на 150, 100 и 50лв.

Журито, което оценяваше творбите, реши да даде и две поощрителни награди – едната е за Панайот Желязков – X „б” клас, а другата – за Ана-Мария Богданова и Аника Христова – VII „а” клас, които се представиха със съвместен клип.
Всички участници получиха грамоти и книги, предоставени от партньора на инициативата – книжарница „Хеликон”.

При оформяне на класирането, журито прояви толерантност към всеки един от участниците и никой не беше дисквалифициран заради неспазване на предварителното подадените условия в регламента на конкурса. Целта бе да бъдат мотивирани всички желаещи да се включат в инициативата. Амбицията на Фонда „Математика на бъдещето” е да направи конкурса ежегоден.


Включете се в МГ Иновационен лагер 2014

27 October 2014 - 20:38:27, Съобщение, Administrator,

Уважаеми ученици,
За четвърта поредна година Математическа гимназия "Баба Тонка" - Русе ще вземе участие в Световната седмица по предприемачество за България.

Имам удоволствието да поканя учениците, които обичат бизнес предизвикателствата, в които могат да прилагат уменията и изобретателността си, да вземат участие в Иновационен лагер 2014. Той ще се проведе в периода 17-21 ноември 2014 г.

Иновационният лагер е интензивен уъркшоп за генериране на идеи, по време на който учениците се събират, за да мислят върху конкретен бизнес казус и да предложат идеи за успешното му решаване. Учениците са разделени в отбори и трябва да предложат решение в рамките на няколко часа, като разполагат с информация (чрез достъп до Интернет) и компютърни ресурси. Прилагайки принципа на „учене чрез правене” учениците развиват своите умения за междуличностна комуникация и решаване на проблеми и се научават да работят под напрежение и в много кратки срокове.

Можете да заявите своето участие до 7 ноември 2014 при госпожа Нели Тихомирова, учител по информатика и ИТ.
[Публикувано от nelitihomirova]


Информация от РЗИ-Русе

19 October 2014 - 13:26:27, Съобщение, Administrator,

В изпълнение целите на Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в Република България 2012-2016 г. и във връзка с решение Регионалния координационен съвет по програмата, Регионална здравна инспекция - Русе предоставя информация за заболяването и възможностите за превенция, които може да прочетете тук.


Курсове по математика

06 October 2014 - 11:37:33, Съобщение, Administrator,

УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ МГ”БАБА ТОНКА”
организира КУРСОВЕ ПО МАТЕМАТИКА ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2014/2015Г.

КласРъководителНачалоБрой часове
IV клас
първа група
Росен Чапаров15.10.201450
VII класПри сформиране на група ( поне 10 човека) ще обявим начало и ръководител--
IV клас
втора група
Мирослава Костадинова1.11.201450
Всички желаещи да заявят желанието си при г-жа Галя Върбанова!

Записванията се извършват в сградата на МГ, към Училищното настоятелство.
За справки и записвания: тел. 0882 72 95 97- г-жа Галя Върбанова


Откриване на обновения компютърен кабинет 23

17 September 2014 - 09:35:46, Съобщение, Administrator,

Кметът Пламен Стоилов присъства на официалното откриване на новооборудвания компютърен кабинет 23 в МГ „Баба Тонка“. Всички модерни компютри са подарени от Пламен Бобоков, който е бивш възпитаник на училището, а ремонтът на кабинета е направен от фирма „Приста ойл“. За представянето на новата придобивка бе избран днешният празничен ден – 17 септември 2014 г., Ден на Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

Директорът г-н Кунчев с гордост заяви, че няма друго училище с такъв компютърен кабинет на територията на града. На официалното събитие бе припомнено, че не за пръв път г-н Бобоков оборудва с компютри Математическата гимназия, за което получи и грамота като дарител. Освен него преди време с още две дарения са се отчели и други двама бивши възпитаници на МГ „Баба Тонка“ – Мариян Йорданов и Дамян Дамянов.

Гостите се запознаха накратко с богатия набор от международни отличия, завоювани от учениците, а деветокласникът Емил Инджев, който завоюва златен медал на Балканската олимпиада по информатика представи свой проект по ИТ, който бе отличен с грамота за отлично представяне на Ученическата секция към Пролетната конференция на СМБ.

Кметът Пламен Стоилов заяви, че и занапред Общината ще продължи да помага на всички училища, които си поставят високи цели и постигат високи резултати. Русенският градоначалник се ангажира догодина да бъдат заложени средства в бюджета и за ремонт на покрива на елитната гимназия. Началникът на инспектората по образование Димитър Райнов също приветства учениците и гостите на училището като отбеляза, че гимназията е водеща, тъй като е управлявана от екип от специалисти и предпочитана от най-добрите деца.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 43 44 45

Категории новини


Предстоящи събития

01 November
Математически състезания

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Надиграване 2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 58


Онлайн

Гости: 7
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008