Три ПЪРВИ и една ВТОРА награда на Десета ученическа научна сесия на БАН

04 December 2023 - 17:06:25, Постижения на ученици, teach_admin,

На 2 и 3 декември 2023 г. в гр. София се проведе Юбилейната десета ученическа научна сесия на Българска академия на науките. В рамките на събитието ученици от цялата страна представиха пред академично жури и публика свои изследователски научни разработки в различни области. В сесията на БАН от МГ „Баба Тонка“ участваха 5 ученици – четири от тях с проекти в секция информатика и ИТ и един ученик с доклад в секция физика. Те демонстрираха и обясниха чудесно своите проекти. В огромна конкуренция с много силни ученически доклади те успяха да постигнат забележителен успех, като спечелиха две ПЪРВИ и една ВТОРА награда в секция информатика и информационни технологии и ПЪРВА награда в секция физика.

С ПЪРВА награда бе удостоен екипът от ученици Любослав Димов и Никола Великов от 8 клас за тяхната онлайн платформа "Правна клиника". Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.

ПЪРВА награда завоюва и самостоятелният проект на Никола Великов от 8 клас „Класиране на кандидати за прием във ВУЗ“ с научен ръководител Тодор Брънзов от БАН.

ПЪРВА награда получи Елена Йорданова от 10 клас, която участва с доклад по физика на тема „Измерване на константа на Хъбъл, посредством фотометрия на свръхнови от тип Ia“. Неин научен ръководител е Никола Каравасилев, преподавател в ПЧМГ – София.

ВТОРА награда спечели Александър Славов от 8 клас с разработката си „Vininga – криптиране до нови нива“. Научен ръководител на ученика е Сюзан Феимова.

Отлично се представи и Николай Паришев от 8 клас, който се включи в сесията със своя разработка в секция информатика и ИТ.


Курс по математика за ученици от VII клас

27 November 2023 - 14:31:39, Съобщение, teach_admin,

Училищното настоятелство при Математическа гимназия „Баба Тонка” – Русе
организира курс по математика за ученици от VII клас

- Ръководител – Евелина Минчева – старши учител по математика;
- Занятията ще се провеждат в събота сутрин;
- Минимален брой ученици – 15;
- Среща с родителите и първо занятие на 02.12.2023 г. /събота/ от 9:00 часа;
- Място – кабинет 14, етаж 1 в МГ „Баба Тонка”;
- Записване на телефон 0882908555 при г-жа Галя Петрова до 16 часа
или на телефон 0888 688 164 при Евелина Минчева след 16 часа.


Ученичка от 7. клас спечели ПЪРВО място в Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика

27 November 2023 - 14:29:27, Постижения на ученици, teach_admin,

Емили Бохосян, ученичка от 7.а клас, спечели първо място на 16. Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика "Стоян Михайловски". Наградата е в раздел „Литературно творчество” във втора възрастова за разказ, посветен на темата „Човек не може и не бива да живее само за себе си”.


Общинско първенство по волейбол

22 November 2023 - 09:40:39, Постижения на ученици, teach_admin,

На 19.11.2023г. в град Русе се проведе общинско първенство по волейбол за девойки 11-12 клас. Отборът на МГ "Баба Тонка" заслужено спечели I място!
Индивидуално отличие получи Полина Тодорова от X а клас за най-добър нападател.
Пожелаваме им успех и в следващите етапи от Ученически игри!

На 11.11.2023 г. в град Русе се проведоха финалите на Общинско първенство по волейбол за юноши XI -XII клас. В турнира взеха участие 10 училищни отбора.
Юношите от отбора на МГ "Баба Тонка" се класира на почетното II място!
Индивидуално отличие получи Виктор Йорданов от XI в клас за най-добър разпределител.Шестокласник завоюва златен медал

14 November 2023 - 19:35:18, Постижения на ученици, teach_admin,

Румен Върбанов, ученик от 6а клас и състезател от националния отбор на Република България стана Шампион и спечели златен медал на турнира по Джу-Джицу Skopje Open Balkan 2023, проведено на 11-12 ноември 2023 в Скопие, Северна Македония.


Бронзови медали от Международната олимпиада по астрономия

14 November 2023 - 19:31:48, Постижения на ученици, teach_admin,

След силно представяне най-добрите български ученици по астрономия спечелиха 8 медала от най-престижното състезание за годината. На Международната олимпиада по астрономия родните гимназисти завоюваха 1 златен, 1 сребърен и 6 бронзови отличия. Тази година олимпиадата се проведе присъствено в Китай и събра ученици от цял свят, които са разделени в три възрастови групи.

Златният медал заслужи Светослав Арабов (МГ, Варна), който постигна най-висок общ резултат за младшата група. Среброто е за Лора Лукманова (СМГ, София), която постигна най-висок резултат в практическия тур. Бронзовите отличия са за Елена Йорданова (МГ, Русе), Мартин Недев (ПМГ, Хасково), Атанас Митрев (ЕГ, Кърджали), Миглена Меркулова (МГ, Варна), Стела Бинева (ПМГ, Хасково) и Красимир Станков (МГ, Русе). Техни ръководители са Ева Божурова (НАОП Варна) и Никола Каравасилев (ПЧМГ).
Източник: link


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 129 130 131

Категории новини
Полезни връзки

фонд Математика на бъдещето
МОMН
РУО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе
Държавна агенция за закрила на детето


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Ден на самоуправлението 5.05.2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 8


Онлайн

Гости: 13
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1384, най-новият: sil.jordanova

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008