ДА СПАСИМ ВРАБЧЕТО!

19 March 2017 - 22:03:59, Участие в проекти, Administrator,

Учениците от отбор Ruse BotMakers популяризират идеята „Да спасим ВРАБЧЕТО!“ по повод Световния ден на врабчето – 20 март.
Ruse BotMakers e отбор по роботика от 5 клас на ПМГ“Баба Тонка“ гр. Русе по програмата „Роботика за България“. Единият от елементите на състезанието по тази програма е подготовка на научен проект на тема“Животни – приятели“, в който отборът трябва да популяризира своето решение на значим проблем, свързан с животните около нас. Отбор Ruse BotMakers са прегърнали идеята да спасят врабчетата от изчезване. По този повод в деня, в който настъпва пролетта – 20 март и се отбелязва Световния ден на врабчето, членовете на отбора са подготвили игра, за да популяризират своята идея. На територията на ПМГ “Баба Тонка“ са разпръснати подаръци - фигурки с врабчета или хранилки. Който намери такъв подарък, моля да си направи селфи с подаръка и да постне снимката си под публикацията във страниците във фейсбук на Клуб Роботика към ПМГ "Баба Тонка" или на ПМГ. По този начин ще знаем, че идеята се популяризира сред учениците от гимназията.


Резултати от състезанието "Математическа Атака"

16 March 2017 - 11:34:53, Постижения на ученици, Administrator,

На 11 март 2017 г. в ПМГ "Баба Тонка" се проведе състезанието по математика за ученици от 4. до 7. клас. Задачите и отговорите за 7. клас може да видите тук.
Класиране на участниците в състезанието "Математическа Атака" можете да видите тук:
Класиране за 4 клас
Класиране за 5 клас
Класиране за 6 клас
Класиране за 7 клас

Награждаването на победителите ще бъде на 21.03.2017 г. (вторник) от 18.00 часа в Аулата на ПМГ "Баба Тонка"!

Каним учениците от четвърти клас, класирани от първо до шесто място и техните учители да получат наградите си. Каним отборите от пети, шести и седми клас, класирани от първо до трето място и техните учители да получат наградите си.
За всички ученици и учители, класирани на призови места ще има коктейл след награждаването!


ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ, 2017 Г.

14 March 2017 - 18:39:56, Съобщение, Administrator,

ПМГ „БАБА ТОНКА“ СЕ ВКЛЮЧВА В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ, 2017 Г.
Тази година Световната седмица на парите ще се проведе от 25 март до 2 април. Темата на инициативата е: „Учи. Спестявай. Печели.“

КАК МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ?
Възможностите са много и зависят само от Вашето желание! За допълнителни въпроси: Нели Тихомирова, e-mail: nelitihomirova©abv.bg

КЛУБ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО "УСПЕШНИТЕ ХОРА" ОРГАНИЗИРА РЕДИЦА ИНИЦИАТИВИ, ЗА КОИТО МОЖЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ТУК!


Състезание "ИНФОТЕХ"

14 March 2017 - 18:12:13, Постижения на ученици, Administrator,

На 08.04.2017 г. от 9.00 ч. в ПМГ „Баба Тонка“ ще се проведе състезание по информационни технологии "ИНФОТЕХ" за ученици от I до VІІІ клас.
Времетраене: 90 минути за състезател от всяка възрастова група по съответната тема.
Направление: „Мама/тате знае по-добре“ за I, ІІ, ІІІ и ІV клас – Учениците, заедно със свой родител ще рисуват на MS Paint от Windows 7 изображение на тема „Светът в който искам да живея“. Родителят участва със съвети и напътствия до детето.
Направление: „Моят комикс“ за V, VІ, VІІ и VІІІ клас – Учениците ще рисуват на MS Paint от Windows 7 комикс (последователност от няколко изображения) на тема „Моята добра постъпка“. След което чрез PowerPoint 2010 ще представят своя комикс (последователно анимиране на създадените изображения).
Такса правоучастие е в размер на 5 (пет) лева за всеки участник се внася от 29.03.2017 г. до 05.04.2017 г. в офиса на СМБ на ул. ”Плиска” №4, бл. „Преслав”, вх. „Е”, партер.

Регламент на състезанието
Критерии за оценяване


Важно за всички зрелостници!!!

06 March 2017 - 12:36:50, Съобщение, Administrator,

Информация за ДЗИ може да видите тук.
Ако Ви интересува как се формира средния успех в дипломата вижте тук.


Модерен биохимичен лабораторен център

28 February 2017 - 19:57:20, Постижения на ученици, Administrator,

Днес, 28.02.2017 г., в ПМГ „Баба Тонка”–Русе беше официално открит модерен биохимичен лабораторен център. Той е изграден по проект на гимназията и е финансиран от Фондация „Америка за България“ – 60 000 лева, Училищното настоятелство – 10 000 лева и ПМГ „Баба Тонка“ – 10 000 лева. В него ще се обучават всички ученици от гимназията по химия, биология и информационни технологии.
На откриването присъстваха Наталия Митева - директор „Образователни програми“ във Фондация „Америка за България“; Наталия Кръстева - председател на Училищното настоятелство и зам. - кмет на община Русе, експерти от Регионално управление на образованието–Русе, арх. Елия Алахверджиева – автор на архитертурния проект, представители на фирми изпълнители на проекта, преподаватели и ученици.
Директорът на гимназията Митко Кунчев представи проекта пред присъстващите. Приветствие поднесоха Наталия Митева, Александър Ангелов – управител на Център за творческо обучение, който е предоставил оборудването за информационните и комуникационни технологии в Центъра и Наталия Кръстева.
Г-н Кунчев поднесе на Наталия Митева и на арх. Елия Алахверджиева акварели на русенския художник Огнян Балканджиев за приноса им за реализиране на проекта. Г-жа Митева връчи на г-н Кунчев кристален орел с пожеланието екипът му и възпитаниците на училището да продължат да следват полета на мечтите си.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 69 70 71

Категории новини


Предстоящи събития

09 April at 0600
46 Пролетна конференция на СМБ

21 April at 0800
Състезание по ИТ в Девин

21 April at 1200
WebLoz'16

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Надиграване 2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 58


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на ПМГ "Баба Тонка" - 2008