Добре дошли в сайта на МГ!

Тук се разгадават тайните на познанието.
Тук науката е изградила своя храм.
Тук учениците осъществяват своите мечти.
Тук предподавателите са учители и приятели.
Тук всички работят заедно и приемат предизвикателствата
на бъдещето като свое призвание.
В този момент Вие имате уникалната възможност да надникнете в един свят на знанието, науката, съвременните информационни технологии и изкуството. Свят на младостта, благородството и амбициозния дух на откривателството.

Нашият девиз е "Идеите намират бъдеще!".

Родителска среща

24 November 2015 - 09:34:04, Съобщение, Administrator,

На 25.11.2015 г. от 18.00 часа ще се проведе родитело-учителска среща по класни стаи. Каним родителите, които желаят да се срещнат с учителите да заповядат на срещата!


Курс по математика за седми клас

20 November 2015 - 15:01:06, Съобщение, Administrator,

ОБЯВА
Училищното настоятелство при Математическа гимназия „Баба Тонка”
организира курс по математика за седми клас.

- Продължителност – три модула по 30 часа;
- Ръководител – Евелина Минчева;
- Занятията се провеждат в събота от 9:30 до 12:00 часа или в петък от 15:30 до 18:00 часа;
- Място – кабинет 14 в МГ „Баба Тонка”;
- Първо занятие 28.11.2015 /събота/ от 9:30 часа;
- Записване на телефон 082 83 43 23 в работен ден или след 16 часа на телефон 0888 688 164.


16 отбора от математическите гимназии в Русе и Варна се включиха в иновационен лагер

20 November 2015 - 14:57:45, Постижения на ученици, Administrator,

Повече от 70 младежи и девойки от математическите гимназии в Русе и Варна участват в Иновационен лагер 2015, като част от Световната седмица по предприемачество в България. За четвърта година МГ „Баба Тонка“ в Русе отбелязва Седмицата на предприемачеството, като провежда открити уроци за учениците от 5 до 7 клас и организира лагери за по-големите (10-12 клас). Официален домакин на Седмицата по предприемачество за нашата страна е Джуниър Ачийвмънт България.

В откриването се включиха ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, и директорът на МГ „Баба Тонка“ в Русе, Митко Кунчев. В приветствието си ректорът заяви, че университетът подкрепя всяка интересна идея, дошла от студентите, която може да подобри средата. От своя страна, директорът на Математическата гимназия отбеляза, че в последните години все повече ученици от МГ „Баба Тонка“ избират Русенския университет като място, в което да продължат образованието си.

В днешния иновационен лагер младежите, разделени в отбори, трябва да решат казус, свързан с предложението на МОН за нов Закон за образованието и въвеждането на предметите „Предприемачество“ и „Гражданско образование“. Те трябва да се аргументират дали подготовката им в гимназията е достатъчна, за да развият онези свои компетенции, които ще ги направят конкурентоспособни в бъдеще и щастливи в личен план, развиват ли критичното мислене и търсенето на нови решения. Отборите имат възможност да предложат нов предмет, който да бъде въведен в училище и да отговорят на въпроса с какво той би допринесъл за подготовката им за живота след гимназията. За да се аргументират, учениците могат да ползват различни източници на информация. Всеки отбор има 3 минути, за да защити тезата си.

Инициативата „Световна седмица на предприемачеството“ започва през 2008 година и има за цел да вдъхнови младите хора да прегърнат иновациите, въображението и творческия подход и да превърнат идеите си в реалност.
[Публикувано от nelitihomirova]


СВЕТОВНА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО МГ 2015

08 November 2015 - 18:07:16, Съобщение, Administrator,

За пета поредна година Математическа гимназия "Баба Тонка"-Русе ще вземе участие в Световната седмица по предприемачество за България.

Имам удоволствието да съобщя, че за първи път в инициативата ще се състезават десет отбора от МГ "Баба Тонка"-Русе и три отбора от МГ “Д-р Петър Берон”-Варна. 65 младежи и девойки, които обичат бизнес предизвикателствата, в които могат да прилагат уменията и изобретателността си, ще вземат участие в Иновационен лагер 2015. Той ще се проведе на 18 ноември 2015 г. в Канев център, Зала 2 от 14,00 часа. Патрон на събитието ще бъде Ректорът на РУ "Ангел Кънчев" чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев.

Както и досега нашата гимназия ще се включи в Световната седмица по предприемачество и с открит урок на тема: "Умният купувач" с 5. и 6. клас. Той ще се проведе на 17 ноември 2015 година в кабинет 22.

Целта на глобалната инициатива, в която през миналата година се включиха над 149 държави и близо 8,500,000 души от цял свят, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации и въображение. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.
[Публикувано от nelitihomirova]


Отборa по роботика се завърна с медали от Robochallenge

04 November 2015 - 11:17:00, Постижения на ученици, Administrator,

Отбор по роботика на Русенски Университет „Ангел Кънчев“ и Математическа Гимназия „Баба Тонка“ с участие и медали от Robochallenge 2015
На 31-ви Октомври и 1-ви Ноември 2015 г. в Букурещ, Румъния се състоя осмото издание на най-голямото международно състезание по роботика на балканския полуостров – Robochallenge. Събитието се организирана съвместно от Факултета по електроника, телекомуникации и информационни технологии на Политехника Букурещ и лигата на студентите по електроника към университета.
Roboch allenge е ежегодно събитие и цели да събере ученици, студенти, професионалисти и ентусиасти от областта на роботиката. В състезанието през тази година взеха участие 76 отбора с общо 258 участника и 190 робота, които премериха сили в 10 категории. Участваха отбори от Румъния, България, Мексико, Турция и Бразилия.
Математиче ска гимназия „Баба Тонка“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ също имаха представители на състезанието – отбора MGUniRuse в състав Васил Атанасов, Станислав Тошев, Ивайло Петков и ръководителката им г-жа Донка Симеонова от МГ и доц. Георги Христов, доц. Пламен Захариев и инж. Свилен Борисов от РУ. Отбора участва в няколко категории и успя да завоюва 3-то място и специална награда за представянето си в състезанието за решаване на 3D лабиринт.


VII Национален конкурс за учители-творци

03 November 2015 - 19:50:00, Постижения на ученици, Administrator,

На 31 октомври, 2015 г. в навечерието на Деня на народните будители се проведе традиционното събитие по награждаването на победителите от VII Национален конкурс за учители-творци, организиран от ИК „Анубис” и издателство „Булвест 2000”. То включваше и премиерата на сборника „Стръкче време”, съдържащ отличени стихотворения, разкази и есета на автори от конкурса. Ася Кулева участва в събитието, а нейният разказ „Снежанка през зимата“ бе номиниран в раздел Проза и публикуван в сборника.
Празникът беше отбелязан в гр. Плевен, хотел „Балкан”, където се събраха селектираните участници – директори и учители от цялата страна.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 57 58 59

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събития

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Надиграване 9.05.2012 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 200


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008