Добре дошли в сайта на МГ!

Тук се разгадават тайните на познанието.
Тук науката е изградила своя храм.
Тук учениците осъществяват своите мечти.
Тук предподавателите са учители и приятели.
Тук всички работят заедно и приемат предизвикателствата
на бъдещето като свое призвание.
В този момент Вие имате уникалната възможност да надникнете в един свят на знанието, науката, съвременните информационни технологии и изкуството. Свят на младостта, благородството и амбициозния дух на откривателството.

Нашият девиз е "Идеите намират бъдеще!".

Бронзови медали от BOI 2015

03 July 2015 - 15:44:11, Постижения на ученици, Administrator,

Балканиадата по информатика се проведе в Русе от 28 юни до 3 юли 2015 г. Участваха всичките 11 балкански страни. България, като страна домакин, участва с 3 отбора.

Първият български отбор се класира убедително на първо място в отборното класиране по точки и по медали. Състезателите от този отбор завоюваха 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал:
Христо Венев и Енчо Мишинев - златни, Даниел Атанасов - сребърен, Кристиян Цъклев - бронзов. Ръководители на отбора бяха Стоян Капралов и Евгени Василев.

Състезател ите от втория отбор имат 1 сребърен и 3 бронзови медали:
Андрей Лалев - сребърен. Иво Дилов, Валентин Борисов и Виктор Терзиев - бронзови. Ръководители на втория ни отбор бяха Кинка Кирилова и Бисерка Йовчева.

Състезателите от третия ни отбор (отбор на град Русе) имат 2 бронзови медала за Емил Инджев и Петър Няголов. Ръководител на отбора на град Русе беше Ивайло Каменаров.

Поздрави за участниците, за ръководителите на отборите, за тези, които са участвали в подготвката и за организаторите!


Адрес на фирмата за униформено облекло

08 June 2015 - 08:33:05, Постижения на ученици, Administrator,

Униформеното облекло
на МГ „Баба Тонка“ се изработва от
Фирма „КЕВИ-М“ ЕООД

Адрес на магазина на фирмата:
гр. Русе, ул. „Николай Здравков“ № 3
Работно време:
Понеделник-петък: от 10:00 до 18:00 часа
Събота: от 10:00 до 14:00 часа
Цени:
риза с дълъг ръкав - 21 лв
трикотажна блуза с къс ръкав - 12 лв
суитшърт - 18 лв
вратовръзка - 5 лв


ЛЯТНА ШКОЛА ПО РОБОТИКА

03 July 2015 - 22:29:49, Съобщение, Administrator,

От 19.06.2015г до 15.07.2015г. клуб Роботика организира и провежда ЛЯТНА ШКОЛА ПО РОБОТИКА, финансирана от фонд „Математика за бъдещето“ и Училищното настоятелство към МГ“Баба Тонка“. В лятната школа взимат участие 18 ученика в две групи от бъдещите 5, 6 и 7 клас на МГ. Целта на ШКОЛАТА е да се разнообрази свободното време на учениците, като им се предостави възможност за използване на креативност в занимания с една интердисциплинарна наука, каквато е роботиката. В процеса на обучение младежите се научават да усвояват и прилагат по лесен и забавен начин знанията си в областта на физиката, математиката, информатиката, информационните технологии и дори английския език. По време на занятията се уча как се работи в екип, как да се вземат решения самостоятелно, как да ги съгласуват с останалата част от екипа, как да тестват решенията си, по какъв начин най-ефективно да се разпределят задачите.
Ръководите л на школата е Донка Симеонова. Школата работи по методиката на Училището по роботика Robopartans, от където участниците получават сертификати.


Симеон Стефанов ще участва на Световния турнир на младите физици в Тайланд

26 June 2015 - 17:55:57, Постижения на ученици, Administrator,

Симеон Стефанов, ученик от XI б клас, след участието си през януари в Националния кръг на олимпиада по физика, е избран да стане част от отбора по физика, който ще представи България по време на Световния турнир на младите физици в Тайланд. Официалното откриване на турнира е на 27 юни, а страната ни ще се представи с отбор от 5 участници – двама от София, двама от Шумен и Симеон Стефанов от Русе.
Да му пожелаем успешно представяне!


НВО по Английски език VIII клас

23 June 2015 - 17:19:30, Съобщение, Administrator,

График за даване на информация на учениците и родителите за получените оценки на писмените работи НВО- английски език VIII клас в МГ “Баба Тонка” може да видите тук!


Златен и бронзов медал на Пролетния турнир по информатика

15 June 2015 - 22:20:28, Постижения на ученици, Administrator,

Петър Няголов от 8 "а" клас на МГ "Баба Тонка" завоюва поредното 1-во място и взе златен медал с пълен брой точки на Пролетния национален турнир по информатика. Той се проведе от 12 до 14 юни в Ямбол. Още един медал–бронзов, от същото състезание, донесе Виктор Кожухаров от 6 клас. Миряна Бойкова от 5. клас се класира на ПЕТО място .
На 14 юни, отново в Ямбол, се проведе контролно състезание на разширения отбор по информатика, за определяне на Националния отбор на България. Петър Няголов се класира първи, отново с пълен брой точки.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 53 54 55

Категории новини


Предстоящи събития

Няма предстоящи събития

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Руско консулство 12.04.2011 г.
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 20


Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 1, Administrator
На тази странница: 1
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008