Добре дошли в сайта на МГ!

Тук се разгадават тайните на познанието.
Тук науката е изградила своя храм.
Тук учениците осъществяват своите мечти.
Тук предподавателите са учители и приятели.
Тук всички работят заедно и приемат предизвикателствата
на бъдещето като свое призвание.
В този момент Вие имате уникалната възможност да надникнете в един свят на знанието, науката, съвременните информационни технологии и изкуството. Свят на младостта, благородството и амбициозния дух на откривателството.

Нашият девиз е "Идеите намират бъдеще!".

МАТЕМАТИЧЕСКА АТАКА и ИНФОТЕХ

16 March 2015 - 12:34:36, Съобщение, Administrator,

На 19 април 2015 година от 9:00 часа в МГ "Баба Тонка" ще се проведе състезанието по математика "МАТЕМАТИЧЕСКА АТАКА" за ученици от 4. до 7. клас. За участие в очния кръг не се изисква регистрация - нито индивидуална, нито отборна!
Такса правоучастие:
За ученици от IV клас, участието в състезанието ще бъде индивидуално.
В канцеларията на МГ, при г-жа Тонева до 17. 04. 2015г., за всеки участник в индивидуалното състезание се внася такса от 5 лв.
За ученици от V, VI и VII клас състезанието ще бъде отборно.
В канцеларията на МГ, при г-жа Тонева до 17. 04. 2015г., за всеки участник в отбор се внася такса от 4,00 лв.
Повече информация, както и регламента на състезанието, може да видите на сайта на ПК по математика!

На 19 април 2015 година от 11:30 часа в МГ "Баба Тонка" ще се проведе състезанието по информационни технологии "ИНФОТЕХ" за ученици от 4. до 7. клас.
По зададена тема учениците от:
- 4. клас ще създават рисунка на MS Paint от Windows 7;
- 5. клас ще създават комикс от рисунки на MS Paint от Windows 7, анимирани чрез презентация на MS PowerPoint 2010;
- 6. и 7. клас ще създават презентация на MS PowerPoint 2010 и ще решат кратък тест за компютърна грамотност, съобразен със учебните програми за съответния клас.
Времето за работа е 90 минути.
Такса правоучастие:
За да участвате в състезанието трябва до 16 април (включително) да се регистрирате на сайта и да внесете такса от 4,00 лв. в канцеларията на МГ, при г-жа Тонева!
За регистрация и повече информация вижте сайта на ПК по информатика и ИТ!


Важно за зрелостниците!!!

05 February 2015 - 13:41:00, Съобщение, Administrator,

Информация за ДЗИ може да видите тук.
Ако Ви интересува как се формира средния успех в дипломата вижте тук.


Възпитаник на Математическата гимназия става президент за един ден

26 March 2015 - 08:26:11, Постижения на ученици, Administrator,

Йовчо Донев от 12 „б” клас на МГ „Баба Тонка” – Русе е избран за Президент на Р България в инициативата „Мениджър за един ден 2015”. Той ще отпътува за столицата, където ще присъства на официалното откриване на събитието.

Джуниър Ачийвмънт България организира за четиринадесети пореден път инициативата „Мениджър за един ден“. Тази година събитието ще се проведе на 25 март 2015 г., в хотел „Шератон“, гр. София.
Ученици от цялата страна отново ще преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен, че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване остава незабравим спомен за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда.

За първи път тази година, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, ще се проведе и форум „Професиите на бъдещето“, на който лектори ще бъдат мениджъри от топ организации в България. Те ще споделят тенденциите за развитие на професиите в техните области и ще коментират новите изискванията и предизвикателства пред бъдещите кандидат служители.


Час по ИТ в Община Русе

26 March 2015 - 08:23:13, Съобщение, Administrator,

Десетокласници от МГ "Баба Тонка" посетиха отдел „Информационни технологии", община Русе на 23.03.2015 година. В рамките на един час старши експертът Пламен Ангелов запозна учениците как се организира и изгражда техническата поддръжка и администрирането на информационни системи за нуждите на общината. Лекторът отправи предизвикателство за направа на елементарни таблици, форми, заявки и отчети в примерна база данни към учениците, чрез което те да приложат наученото в час по информационни технологии.
Благодар им на домакините от отдел " Информационни технологии" - Пламен Ангелов и Албена Аспарухова за гостоприемството и възможността часът по ИТ да се проведе в Община Русе!
[Публикувано от nelitihomirova]


Парола „Касова бележка“ за абитуриентите от МГ "Баба Тонка"

26 March 2015 - 08:22:53, Участие в проекти, Administrator,

Ученици от 12. клас се включиха във втората кампания на НАП и Министерството на образованието „Влез в час с данъците 2“. С интересна мултимедийна презентация г-н Йордан Йорданов, директор на НАП в Русе, запозна младежите с данъците и осигуровките в България и необходимостта от плащането им, с формирането и разходването на бюджетите на държавата, здравно- осигурителната каса и НОИ, с мястото на НАП в обществената структура и услугите, които предлага агенцията. Нейните бъдещи клиенти и данъкоплатци получиха практически съвети за предстоящия им досег с данъчно- осигурителната система, както в страната така и в държавите от ЕС, ако решат да продължат в тях образованието си или трудовото си развитие.

Тази година кампанията е придружена от интернет-играта „Парола „Касова бележка“. Затова на учениците бяха демонстрирани специални комплекти от различни модели фалшиви фискални бонове, които те можеха да сравнят със законни образци.

С новите си познания те ще се включат в играта, която е базирана във Facebook. Според нейния регламент, всеки ученик може да регистрира до 31 май 2015 г. неограничен брой касови бележки, чрез специално разработен софтуер.
[Публикувано от nelitihomirova]


Академия за училищни лидери

20 March 2015 - 11:16:00, Постижения на ученици, Administrator,

Директорът на МГ "Баба Тонка", Митко Кунчев, заедно с директорите на ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова” и ОУ „Ангел Кънчев”, влиза в „Академия за училищни лидери“ на Фондация „Америка за България” и Института за международно образование (Ню Йорк).

Общи 30 са избраните български директори на държавни и общински училища за обучение по училищно лидерство и нови педагогики. Програмата ще се състои от осемдневен семинар за професионално развитие в България с водещи специалисти от САЩ. Семинарът ще се състои от 25 април до 2 май във Велинград.

10-те директори, които разработят най-добри планове за развитие на своите училища, ще участват в десетдневно професионално посещение в Ню Йорк през месец ноември.

Българскит е училищни лидери ще имат възможност да посетят местни училища и да обменят опит с американски колеги.


Отиди на страница  [1] 2 3 ... 48 49 50

Категории новини


Предстоящи събития

02 April at 0600
44 Пролетна конференция на СМБ

24 April at 0800
Състезание по ИТ в Девин

24 April at 1200
WebLoz'15

Полезни връзки

BezNasilie
МОMН
РИО-Русе
Община Русе
инфо за град Русе


Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]


Случайнa снимка

Ден на самоуправлението 5.05.2010
Случайнa снимка - Преглед на снимка в оригинални размери
Брой снимки: 8


Онлайн

Гости: 4
Регистрирани: 0
На тази странница: 2
Регистрирани: 1941, най-новият: bgdark99

Официален сайт на МГ "Баба Тонка" - 2008